10 tips voor het aanmaken of het verbeteren van het perfecte LinkedIn-profiel!

Je bent al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan of je bent een starter en dus klaar voor jouw eerste uitdaging! Je hebt je cv in orde gemaakt en – hét online visitekaartje –  je LinkedIn-profiel aan- en opgemaakt! Alleen je merkt dat het aantal reacties van recruiters en werkgevers minimaal is of dat je alleen aanbiedingen krijgt voor functies die niet aansluiten op jouw ambitie en waar je dus totaal niet op zit te wachten. Hoe los je dit op? Een juist geoptimaliseerd en perfect LinkedIn-profiel is doorslaggevend. Een recruiter wilt namelijk zien of het de moeite waard is om contact met je op te nemen! Is je profiel niet helemaal compleet of zijn er punten onduidelijk? Dan zal een recruiter snel de neiging hebben om af te haken en verder te zoeken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Ga daarom aan de slag met de door onze recruiters samengestelde tips om van jouw LinkedIn-profiel een ware magneet te maken!

10 tips voor het aanmaken of het verbeteren van het perfecte LinkedIn-profiel!

Je bent al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan of je bent een starter en dus klaar voor jouw eerste uitdaging! Je hebt je cv in orde gemaakt en – hét online visitekaartje – je LinkedIn-profiel aan- en opgemaakt! Alleen je merkt dat het aantal reacties van recruiters en werkgevers minimaal is of dat je alleen aanbiedingen krijgt voor functies die niet aansluiten op jouw ambitie en waar je dus totaal niet op zit te wachten. Hoe los je dit op? Een juist geoptimaliseerd en perfect LinkedIn-profiel is doorslaggevend. Een recruiter wilt namelijk zien of het de moeite waard is om contact met je op te nemen! Is je profiel niet helemaal compleet of zijn er punten onduidelijk? Dan zal een recruiter snel de neiging hebben om af te haken en verder te zoeken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Ga daarom aan de slag met de door onze recruiters samengestelde tips om van jouw LinkedIn-profiel een ware magneet te maken!

1. Stel in dat je beschikbaar bent!

Sta je momenteel open voor een nieuwe uitdaging? Dan kan je op LinkedIn vermelden dat je beschikbaar bent. Dit vergroot je vindbaarheid en recruiters zien dat jij openstaat om benaderd te worden. Simpel, maar heel belangrijk!

2. Een goede profielfoto!

Het lijkt een simpel begin: even een foto plaatsen, maar niets is minder waar. Je profielfoto moet namelijk optimaal zijn! Deze foto vertelt ons alles en geeft ons de eerste indruk van jou. Kies daarom een foto waarop je goed te zien bent, je recht in de camera kijkt en waar je ontspannen oogt. Laat daarnaast je kledingstijl zien en hoe jij graag op het werk verschijnt. Een filter gebruiken? Nee, natuurlijk niet! Met een goed verzorgde profielfoto zullen recruiters en werkgevers eerder contact met jou opnemen!

3. De kopregel!

De kopregel onder je profielfoto geeft in het kort weer wat je doet of vertelt jouw ambities naar een nieuwe uitdaging. Het is belangrijk deze goed af te stemmen op jouw plannen en interesses. Deze kopregel is zichtbaar in de zoekresultaten van LinkedIn. Zo zorg je dus dat je bij de juiste zoektermen naar voren komt!

4. Maak een samenvatting die aanspreekt!

LinkedIn geeft je de mogelijkheid om een samenvatting over jezelf te plaatsen en dat moet je natuurlijk doen. Zie de samenvatting als jouw verkooppitch! Vertel wat voor persoon je bent, wat jouw sterke eigenschappen en vaardigheden zijn en natuurlijk wat jouw toegevoegde waarde is voor een organisatie. Stem je samenvatting ook af op jouw doelstellingen die je op dit moment hebt. Zoek je bijvoorbeeld een nieuwe baan? Vertel waar je ambitie ligt en vooral ook waarom dit jou energie geeft! Wees altijd kort en krachtig, maar natuurlijk niet te bescheiden!

5. Beschrijf je werkervaring

Laat zien waar je momenteel werkt, maar natuurlijk ook wat je eerdere werkervaring is! Probeer kort en bondig te vertellen over je verrichte werkzaamheden en wat je hebt geleerd binnen een organisatie. Beschrijf bijvoorbeeld vier taken welke belangrijk waren binnen jouw functie en vertel daarbij hoe jij het bedrijf echt verder hebt geholpen! Hierdoor zien recruiters wat je in welke functie hebt gedaan. Heb je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gedaan? Deel dat ook!

6. Je opleidingen en cursussen

Vanzelfsprekend natuurlijk! Vul al je gevolgde opleidingen zo goed mogelijk in en voeg ook alle cursussen toe die je hebt gevolgd. Dit toont aan dat je gemotiveerd bent om jezelf te blijven ontwikkelen!

7. Voeg je vaardigheden toe

Vertel in welke vaardigheden jij goed bent! Deze kun je ze zelf toevoegen en ook door anderen laten beoordelen. De ingevulde vaardigheden hebben invloed op jouw positie in de zoekresultaten! Kies er niet te veel, maar kies jouw echte sterke punten!  Zo kan een recruiter zien waar jouw expertise ligt.

8. Creëer een netwerk!

Zorg voor een groot aantal connecties om beter gevonden te worden op LinkedIn. De zoekmachine toont namelijk de profielen met een groter netwerk op een hogere positie. Laat het netwerk bestaan uit mensen uit hetzelfde vakgebied om de kwaliteit te hoog te houden! Wees daarnaast actief op LinkedIn door berichten te delen in je tijdlijn en veel te reageren.

9. Vraag om aanbevelingen van je netwerk

Het krijgen van aanbevelingen vanuit je eigen netwerk is goed voor de uitstraling van jouw LinkedIn-profiel. Zo kan een recruiter of toekomstige werkgever zien hoe jij als medewerker functioneerde binnen een organisatie. Dit helpt aan de betrouwbaarheid van jouw profiel.

10. Wees jezelf!

Je hoort het natuurlijk altijd, maar dat komt omdat het ook waar is, doe jezelf nooit anders voor dan je bent!